Torsdag 20 juni 2019

Några frågor och svar om riksnytt.se

1. Vad är det här?

En sajt med ena foten i nyhetsflödet och den andra i vardagens ofrånkomliga förutsägbarhet. Satir, humor, kommentar, betraktelse – alltid med ambitionen att ge dig och vissa andra Sveriges bästa nyheter.

2. Varför en sån här sida? Svaret helst ej i sloganform.

Riksnytt.se skapades för att det skulle vara trevligt om det fanns en regelbundet uppdaterad, ständigt aktuell svensk sida för träffsäker nyhetskommentar och humoristiska vardagsbetraktelser. Det var därför den skapades - hur det sedan har gått är en helt annan sak.

3. Hur ofta uppdateras sidan?

Sedan början av 2008 har en rad förargliga incidenter av typen force majeur förhindrat uppdatering av sidan. Dessa force majeur tros fortsätta till åtminstone 2012, då en gigantisk force majeur förutspås radera ut alla de mindre. Kort sagt, sidan ligger i malpåse medan vi bygger skyddsrum inför undergången.

4. Vem gör/gjorde riksnytt.se?

Jag.

5. Jag gillar sånt här. Kan jag bidra?

Som fristående cell är det fritt fram att ta egna initiativ som sedan kan vinna ryktbarhet under paraplyorganisationens varumärke. Med andra ord: om du vill gå med i al-Qaida, åk till Pakistan.

6. Jag tycker inte om det ni skriver. Var kan jag klaga?

Synpunkter är alltid välkomna - alla sorter. Vi strävar ständigt efter att höja kvaliteten och bli bättre, och någon gång ska det väl lyckas. Skicka ett mejl till redaktionen@riksnytt.se och dela ut en råsop.

7. Finns det andra liknande sidor ni kan rekommendera?

Boyahed.com skämtar till det om nyheter plus lite annat. Bra sida.
Public Service i P1 imiterar regering, opposition och andra på ett underbart sätt varje söndag. Lyssna på en raljerande Carl Bildt och njut.

8. Jag har läst ändå hit men inte fått veta det jag ville. Vad göra?

Riksnytts läsare är intelligenta, handlingskraftiga människor. Du kommer nog på något.